Anne-Karien van Eupen (praktijkhoudster)

Anne-Karien van Eupen
(logopedist en stottertherapeut, praktijkhoudster)
Donderdag aanwezig in Elst, maandagmiddag, woensdag en vrijdag aanwezig in Nijmegen.

 

Sinds 1992 ben ik logopedist-en gespecialiseerd stottertherapeut. Op het moment ben ik vooral bezig met het vakgebied stotteren en vloeiendheidsstoornissen. Omdat ik wekelijks ongeveer 20 clienten zie met stotter en/of broddelproblemen, van 2,6 tot 70 jaar. Leer ik dagelijks bij en doe ik jaarlijks nascholing op het gebied van vloeiendheidsstoornissen. Ik heb respect en bewondering voor mensen die aan het stotterend spreken werken. Wat ik het belangrijkste vind bij stotteren? Dat je plezier hebt (of weer krijgt) in spreken en dat je vrij bent van de belemmering van stotteren en vrij voelt te zeggen wat je wil zeggen.
Dat de omgeving betrokken en goed geïnformeerd is zodat degene die stottert zich zoveel mogelijk gesteund voelt om zijn/haar spreekgedrag te optimaliseren.

Daarnaast ben ik als gastdocent werkzaam op de Hogeschool Nijmegen; logopedie opleiding. Ik geef hoorcolleges en begeleid studenten in de vaardigheidstraining stotteren. Ik begeleid stagiares in mijn praktijk en geef intervisie en nascholing aan collega logopedisten in de regio over vloeiendheidsstoornissen.

Ook werk ik samen met de IZS (stottercentra Nederland) waar ik de RAP training geef. Een groepstherapie voor jongeren om relaxed anders te praten.

Verder ben ik lid van de Nederlandse vereniging voor stottertherapie. Waarin we op nationaal niveau de kennis van en inzicht in stotteren vergroten en de kwaliteit van diagnostiek en behandeling bewaken en verbeteren. Voorbeelden zijn: de ontwikkeling van een nazorg site www.stotters.nl en stottercafe Nijmegen (facebook) waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten.  Ik ben kwaliteitskring begeleidster van het Stottertherapeutennetwerk Gelderland, Noord Brabant en Achterhoek. Door intervisie werken we aan verbetering van de kwaliteit van ons logopedisch handelen en helpen we cliënten en collega logopedisten door lezingen en workshops vaardigheden en inzicht te vergroten in stotteren.

Ik vind het belangrijk dat mensen met plezier in onze praktijk komen. Duidelijkheid krijgen over de belemmeringen die ze ondervinden in de communicatie. En professionele begeleiding ontvangen die up to date is, van onze logopedisten die, met aandacht voor u of uw kind,  efficiënt behandelmethoden inzetten.

Opleiding en bijscholingen Anne van Eupen:
Klik hier voor een overzicht.

Anne van Eupen is kwaliteitsgeregistreerd klik hier voor het overzicht.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.